Veikkauksen Kenon voittoluokat, voittokertoimet ja voitonjako

Veikkaus on Suomen rahapelimonopoli, ja Keno on yksi sen suosituimmista peleistä. Keno on peli, jossa pelaaja valitsee haluamansa määrän numeroita tietyltä välimaastolta, ja voiton mahdollisuus riippuu siitä, kuinka monta pelaajan valitsemaa numeroa osuu arvottuihin numeroihin. Pelin houkuttelevuus piilee sen monissa voittoluokissa ja voittokertoimissa. Tässä artikkelissa syvennymme tarkemmin näihin aspekteihin.

1. Voittoluokat

Kenon voittoluokat määräytyvät valittujen numeroiden ja oikeiden osumien määrän perusteella. Esimerkiksi, jos pelaaja valitsee 10 numeroa ja saa niistä 9 oikein, hän kuuluu eri voittoluokkaan kuin pelaaja, joka valitsee 7 numeroa ja saa niistä 4 oikein. Voittoluokkia on yhteensä 11, ja ne määräytyvät seuraavasti:

  • 2 oikein
  • 3 oikein
  • 4 oikein
  • 10 oikein

2. Voittokertoimet

Veikkauksen Keno-pelissä on erityinen piirre, nimittäin päivittäinen voittokerroin. Tämä tarkoittaa sitä, että vaikka saisit esimerkiksi 7 oikein, voittosummasi voi moninkertaistua riippuen siitä, mikä voittokerroin sattuu kohdallesi sinä päivänä.

Voittokertoimet vaihtelevat ja ne arvotaan erikseen joka päivä. Yleensä kertoimet vaihtelevat välillä 1-10, mutta erikoiskierroksilla voi olla vielä suurempia kertoimia.

3. Voitonjako

Kenon voitonjaossa otetaan huomioon paitsi voittoluokka ja voittokerroin, myös päivän peliliikevaihto. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että mitä enemmän on pelattu, sitä suurempia ovat voitot. Veikkauksen Keno-pelissä on kiinteät prosenttiosuudet, jotka määräävät, kuinka paljon rahaa jaetaan voittoina eri voittoluokille.

Voitonjako vaihtelee myös peliversion mukaan. Perinteisen Kenon lisäksi on olemassa esimerkiksi Plus Keno, jossa voitot ovat suurempia, mutta voittomahdollisuus on pienempi.

Kenon suosio piilee sen monipuolisuudessa. Eri voittoluokat ja voittokertoimet takaavat, että pelissä on jatkuvasti jännitystä ja mahdollisuus isoihin voittoihin. Vaikka Kenon pelaamiseen liittyy aina onnen elementti, on pelaajilla mahdollisuus vaikuttaa voittomahdollisuuksiinsa valitsemalla eri määrä numeroita ja seuraamalla voitonjakoa.

Keno-strategiat ja vinkit

Vaikka Keno on pitkälti onnenpeli, on olemassa joitakin strategioita ja vinkkejä, jotka saattavat lisätä pelinautintoa ja parantaa ymmärrystäsi pelistä.

1. Kenonumeroiden valinta

  • Aiemmin arvotut numerot: Jotkut pelaajat pitävät kirjaa aiemmin arvotuista numeroista ja valitsevat ne numerot, jotka eivät ole tulleet esiin pitkään aikaan, uskoen niiden “olevan vuorossa”. Tämä on kuitenkin harhaluulo, sillä jokainen Kenon arvonta on itsenäinen tapahtuma, eikä sillä ole yhteyttä edellisiin arvontoihin.

  • Henkilökohtaiset numerot: Monet pelaajat valitsevat merkityksellisiä numeroita, kuten syntymäpäiviä tai muita erityispäiviä. Tämä voi tehdä pelistä henkilökohtaisemman ja hauskemman, mutta ei tietenkään vaikuta voittomahdollisuuksiin.

2. Päätä etukäteen budjetti

Aseta itsellesi selkeä budjetti ennen pelin aloittamista. Päätä, kuinka paljon olet valmis käyttämään ja pidä kiinni siitä summan rajasta. Muista, että pelaaminen on viihdettä, eikä varma tapa tehdä rahaa.

3. Kokeile erilaisia panoksia

Veikkauksen Kenossa voit valita eri panoksia. Suuremmalla panoksella voittosumma on isompi, mutta pelikierroksen hinta nousee myös. Kokeile eri panoksia ja löydä itsellesi sopiva pelitapa.

4. Käytä bonuksia ja etuja

Joskus Veikkaus tarjoaa bonuksia tai muita etuja Kenon pelaajille. Seuraa aktiivisesti Veikkauksen tarjouksia ja hyödynnä niitä pelatessasi.

5. Muista nauttia pelistä

Vaikka voitto on aina mukava lisä, Kenon pelaamisen pitäisi olla ensisijaisesti hauskaa ja jännittävää. Nauti pelin tuomasta jännityksestä ja älä anna mahdollisten tappioiden lannistaa.

Yhteenveto

Keno on yksinkertainen ja hauska peli, joka tarjoaa pelaajille mahdollisuuden voittaa suuriakin summia pienellä panoksella. Vaikka onnen elementti on pelissä vahvasti läsnä, voivat yllä mainitut vinkit ja strategiat auttaa tekemään pelikokemuksesta entistä nautinnollisemman.

Linkkejä:
Kasinot, uhkapelit ja rahapeli- ja vedonlyöntipalvelut
Miten pelihimo pääsee valloilleen?
Uhkapelit
Keno